Julemiddag er en viktig tradisjon for de fleste og den tuller man ikke så mye med. Julemiddagen smaker selvfølgelig aller best når den er helt hjemmelaget. Vår julemiddagtradisjon er ribbe, medisterkaker, julepølse, sosisser, surkål og rødkål. Til dessert har vi både riskrem og karamellpudding. Forberedelsene starter jeg alltid tidlig, for å få god tid til å nyte julen.
Ribbe:
Ribbe er en sak for seg hos oss. Jeg MÅ koke ribba, for å få mølje og mannen min MÅ ha sprø svor. Du finner oppskrift begge variantene på bloggen og jeg kan vel innrømme at mannen min sin smaker best på julaften og min ribbe er best, servert kald på første juledag.
Medisterkaker:
Medisterkaker hører med til en vellykket julemiddag og de aller beste lager du selv.
Julepølse:
Julepølser kan kjøpes ferdig og legges sammen med ribba mot slutten av steketiden. Jeg lager dem selv og det er faktisk veldig morsomt og i tillegg bestemmer jeg smaken helt selv.
Surkål:
Surkål kan kjøpes ferdig, men er både enkelt og billig å lage selv.
Julerødkål:
Julerødkål er spesielt tilpasset julens måltider, med et hint av julekrydder. Den er super til ribbe, and, kalkun og andre retter du bruker rødkål til i julen. Julerødkål kan lages i god tid før den skal brukes og fryses ned.
Riskrem:
Riskrem er godt og den smaker aller best helt hjemmelaget og denne er med jordbærsaus.
Karamellpudding:
En perfekt karamellpudding er uten «piper og smaker fyldig med god karamell.
Du finner alle oppskriftene på julemat her og med dette håper jeg alle får en perfekt julemiddag, med god mat, hyggelig selskap og besøk av julenissen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.