Julepølser får du kjøpt i flere varianter, men ingen av dem er så gode, som hjemmelagde. Jeg lager julepølser i god tid før jul og fryser ned, så det ikke skal bli så stressende rett før jul. Du får kjøpt tarm i flere størrelser i ferskvaren på Meny, hos slaktere og sikkert i flere velassorterte matbutikker.
2,5 kg medisterdeig
3 ss salt
4 ts pepper, malt
1 finhakket løk
1 ts ingefær, malt
2 ts allehånde, malt
1 ts muskat, malt
1 ts nellik, malt
2 egg
4 dl melk
2 dl fløte
6 ss potetmel
4 laurbærblader
Elt alt, utenom laurbærblader, godt sammen i en kjøkkenmaskin. Stek en prøvebit i litt smør i en liten stekepanne og sjekk om det behøves mer krydder.
Skyll tarmen godt i rennende vann og tre den på pølsehornet, stapp pølser og bind opp med hyssing.
Trekk pølsene i vann tilsatt laurbær i ca. 20 minutter. Lagg pølsene kaldt, gjerne i fryseren, om de ikke skal brukes med en gang. Stek pølsene når de skal brukes.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.