Her finner du oppskrifter på velsmakende kaker, både norske og fra mange andre land:
- 17. maikake i porsjonsglass17. maikake i porsjonsglass er både velsmakende og hyggelig å sette på bordet, enten som dessert, eller til kaffen. DenneFortsett å lese «17. maikake i porsjonsglass»
- Amaretti al limoneAmaretti al limone er myke og velduftende kjeks fra Italia. De har en deilig mild sitronsmak og det er vanskeligFortsett å lese «Amaretti al limone»
- Anleggsplasskake uten eggAnleggsplasskake er morsomt og enkelt å lage. Siden barnebarnet mitt er i overkant interessert i anleggmaskiner, er det ikke vanskeligFortsett å lese «Anleggsplasskake uten egg»
- Apfelstrudel med eple- og kanelsausApfelstrudel er en nydelig eplekake, som spises mye i Tyskland, Østerrike og Sveits. Jeg serverer den med hjemmelaget is ogFortsett å lese «Apfelstrudel med eple- og kanelsaus»
- Asbjørns tantes marengskakeAsbjørns tantes marengskake minner om verdens beste, men jeg synes den er enda bedre. 5 eggehviter 250 g sukker 3Fortsett å lese «Asbjørns tantes marengskake»
- BaileysfudgekakeBaileysfudgekake passer både til dessert og som en godbit til kaffen. Baileys er en irsk likør med smak av lagret irskFortsett å lese «Baileysfudgekake»
- Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulisBaileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis passer både til kaffen og som dessert. Baileys er en irsk likør med smak avFortsett å lese «Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis»
- Banankake – min saftige og smakfulle favorittBanankake kan være så mangt, men dette er min favoritt. Den er saftig av alle bananene, smaker godt av bruntFortsett å lese «Banankake – min saftige og smakfulle favoritt»
- BanoffeepieBanoffeepie er opprinnelig en brittisk dessert, men er også veldig populær i USA. Du trenger ikke stekovn for å lageFortsett å lese «Banoffeepie»
- Bedre enn sexOm denne kaken er bedre enn sex, kan vel diskuteres, men god er den. Denne kaken kan med fordel lagesFortsett å lese «Bedre enn sex»
- BerlinerkranserBerlinerkranser er tradisjonsrike kaker og ett av de sju slagene til jul. De kan gjerne brukes som sprøtt tilbehør tilFortsett å lese «Berlinerkranser»
- Brownieskjeks med peanøttsmørkremBrownieskjeks med peanøttsmørkrem er, i tillegg til å være kjempegode, også glutenfrie. Du kan bytte ut rismelet med hvetemel å fåFortsett å lese «Brownieskjeks med peanøttsmørkrem»
- BudapestrullBudapestrull burde kanskje kommet fra Ungarn, men den er faktisk svensk. Budapestrull egner seg veldig godt, både til dessert ogFortsett å lese «Budapestrull»
- Cake popsCake pops ble oppfunnet av en blogger fra USA i 2011 og har spredd seg i rekordfart over store delerFortsett å lese «Cake pops»
- CappuccinobiscottiCappuccinobiscotti er deilige, italienske kjeks, som både passer godt både som sprøtt tilbehør til dessert og som en liten godbitFortsett å lese «Cappuccinobiscotti»
- Chocolate Chip CookiesChocolate Chip Cookies ser du i butikker, på bensinstasjoner og mange andre steder, men de er svært enkle og myeFortsett å lese «Chocolate Chip Cookies»
- Chocolate chip cookies med hvit sjokoladeChocolate chip cookies med hvit sjokolade er deilig, både alene og som tilbehør til f.eks. iskrem. Jeg liker den hviteFortsett å lese «Chocolate chip cookies med hvit sjokolade»
- DaimkakeDaimkake er deilig både til kaffen og som dessert. Denne oppskriften fyller en hel langpanne og holder seg noen dagerFortsett å lese «Daimkake»
- Daimkake med mangois og friske bærDaimkake med mangois og friske bær er en deilig dessert, som du kan lage klar til i forveien og leggeFortsett å lese «Daimkake med mangois og friske bær»
- Dessertkake med smashkulerDessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to førFortsett å lese «Dessertkake med smashkuler»
- Diabeteskake med peanøtterDiabeteskake med peanøtter er lettvinn å lage og skal ikke stekes. Den smaker godt, også for personer som ikke erFortsett å lese «Diabeteskake med peanøtter»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- DiabetesvaflerDiabetesvafler er laget uten sukker og kan spises av diabetikere. 50 g smeltet smør 4 egg 100 g sukrin goldFortsett å lese «Diabetesvafler»
- En lettvinn og velsmakende eplekakeEn lettvinn og velsmakende eplekake passer godt nå som eplene henger modne på trærne. Hva smaker er vel bedre ennFortsett å lese «En lettvinn og velsmakende eplekake»
- Eplekake med rosin, kanel og mandlerEplene henger modne på trærne nå. Hva er vel bedre enn å hente inn noen og lage en deilig, saftig eplekake.Fortsett å lese «Eplekake med rosin, kanel og mandler»
- Færøysk eplekakeFærøysk eplekake smaker fantastisk godt. Det er ikke så vanlig med færøysk mat i Norge, men denne eplekaken kan gjøresFortsett å lese «Færøysk eplekake»
- Flettekrans – en luftig og smakfull enFlettekrans er nydelig gjærbakst, hvor fyllet kan varieres etter det du har lyst på. Denne oppskriften gir en lekker ogFortsett å lese «Flettekrans – en luftig og smakfull en»
- FlødebollekageFlødebollekage eller kokosbollekake er en lettvinn og velsmakende dessert fra Danmark. Jeg har laget den som porsjonskaker, men du kanFortsett å lese «Flødebollekage»
- Franske makroner med kanelFranske makroner med kanel er helt fantastisk, synes jeg. De kan varieres i det uendelige og det er vel bareFortsett å lese «Franske makroner med kanel»
- Franske makroner med lakris – uten fargestofferFranske makroner med lakris – uten fargestoffer smaker kjempegodt. Denne oppskriften gir ca. 40 makroner. Makronene: 160 g eggehvite (3-4Fortsett å lese «Franske makroner med lakris – uten fargestoffer»
- Franske makroner med salt karamellFranske makroner med salt karamell høres kanskje rart ut, men det smaker ikke salt, den bare gir karamellen litt bedreFortsett å lese «Franske makroner med salt karamell»
- Gammeldags fruktkakeGammeldags fruktkake er en saftig kake som moren min baker til jul, men oppskriften kommer fra en hyttenabo i Brekkestø.Fortsett å lese «Gammeldags fruktkake»
- Glutenfrie Chocolate Chip CookiesGlutenfrie Chocolate Chip Cookies kan lages i mange varianter. Denne utgaven er med nøtter og både mørk og hvit sjokolade.Fortsett å lese «Glutenfrie Chocolate Chip Cookies»
- GoroGoro er en av de aller eldste julekakene og en av de sju slagene det var vanlig å ha påFortsett å lese «Goro»
- Gros eplekakeGros eplekake er en perfekt godbit, enten som dessert eller til kaffen. Du kan gjerne servere den med pisket krem,Fortsett å lese «Gros eplekake»
- Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyllHvetekringle med vaniljekrem og makronfyll er knallgodt og oppskriften gir en lekker og luftig hvetekringle. Det smart å la gjærdeigFortsett å lese «Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll»
- Hvit KvikkLunsjkakeHvit KvikkLunsjkake er perfekt til deg som liker lys og hvit sjokolade best. Jeg dynker den, så den blir saftigFortsett å lese «Hvit KvikkLunsjkake»
- Islandsk kakeIslandsk kake smaker godt, både til kaffen og til dessert, gjerne med et glass dessertvin til. Bunn: 4 eggehviter 2Fortsett å lese «Islandsk kake»
- Japansk sjokoladekakeJapansk sjokoladekake har kun tre ingredienser i tillegg til topping og har en overraskende, litt mousse-aktig konsistens. Den er ikkeFortsett å lese «Japansk sjokoladekake»
- KaramellbrowniesKaramellbrownies er veldig mektig, så jeg bruker den kun til dessert. Den smaker ekstra godt sammen med vaniljeis. Brownies: 275 gFortsett å lese «Karamellbrownies»
- Karamellkaker – den deilige broren til havreflarnKaramellkaker kan ligne litt på havreflarn, men jeg synes de smaker mye bedre. Dette er en av de eldste småkakeneFortsett å lese «Karamellkaker – den deilige broren til havreflarn»
- Kladdkaka de luxeKladdkaka de luxe er en luksusutgave av den kjente, svenske kladdkaka. Den er super, både til kaffen og som dessert.Fortsett å lese «Kladdkaka de luxe»
- KonfirmasjonskakeDa jeg skulle lage konfirmasjonskake til en konfirmant som ville ha burgunder tema, slo jeg raskt fra meg idéen omFortsett å lese «Konfirmasjonskake»
- KransekakeKransekake ble laget allerede på 1600-tallet og har siden det hørt hjemme i alle finere selskaper i både Norge ogFortsett å lese «Kransekake»
- KransekakestengerKransekakestenger smaker godt og er populært på kakebordet. 500 g mandler 500 g melis 4 eggehviter (må tilpasses) Skåld halvpartenFortsett å lese «Kransekakestenger»
- Lettvinn eplekakeLettvinn eplekake er helt super når du får overraskende besøk eller har dårlig tid og har lyst på noe godt.Fortsett å lese «Lettvinn eplekake»
- Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekremLettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem er en dessert de aller fleste vil like. Om du har lyst påFortsett å lese «Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem»
- MåkeskittMåkeskitt eller vepsebol er fine å lage hvis du har eggehviter til overs. Måkeskitt smaker godt til kaffen, men erFortsett å lese «Måkeskitt»
- Mammas brune pinnerMammas brune pinner er en velsmakende og helt nødvendig del av vår juletradisjon. De passer godt på kakefatet, men ogsåFortsett å lese «Mammas brune pinner»
- Mammas shortbread med karamell og sjokoladeMammas shortbread med karamell og sjokolade er en deilig dessertkake fra Skottland. Bunnen: 160 g smør, temperert 70 g sukkerFortsett å lese «Mammas shortbread med karamell og sjokolade»
- MandelflarnMandelflarn smaker godt til jul. men er supre resten av året også, f.eks. som tilbehør til vaniljeis. Dette er oppskriftenFortsett å lese «Mandelflarn»
- Mandelkake med kaffekremMandelkake med kaffekrem er en litt voksen kake, som også passer som dessert. Bunn: 5 egg 4 dl melis 5Fortsett å lese «Mandelkake med kaffekrem»
- Mandelkake med sjokolade- og espressokremMandelkake med sjokolade- og espressokrem er rask å lage og smaker veldig godt, både til kaffen og til dessert, medFortsett å lese «Mandelkake med sjokolade- og espressokrem»
- MargaritaiskakeMargaritaiskake er inspirert av den klassiske meksikanske cocktailen Margarita. Den er alkoholfri og smaker lett syrlig og litt søtt. Bunn:Fortsett å lese «Margaritaiskake»
- MazarinerMazariner er tradisjonelle kaker, som opprinnelig kommer fra Sverige. Den er ikke vanskelig å lage og er super å haFortsett å lese «Mazariner»
- MazarinterteMazarinterte er lekkert og godt. De er velegnet til selskap, siden de kan bakes dagen i forveien og pyntes rettFortsett å lese «Mazarinterte»
- Melkekaker – Kalaallit KaagiatMelkekaker er vanlig i Kristiansandsområdet. De kan minne om julekake, men har ikke sukat og de smaker ekstra godt lune,Fortsett å lese «Melkekaker – Kalaallit Kaagiat»
- Minas cupcakes med blåbær og jordbærMinas cupcakes med blåbær og jordbær smaker friskt og deilig og passer like godt til dessert, som til kaffen. DenFortsett å lese «Minas cupcakes med blåbær og jordbær»
- Minas cupcakes til baby shower, barnedåp eller navnefestMinas cupcakes til baby shower, barnedåp eller navnefest kan selvfølgelig brukes i en hvilken som helst anledning. De er lekreFortsett å lese «Minas cupcakes til baby shower, barnedåp eller navnefest»
- Minas fantastiske eplepaiMinas fantastiske eplepai, både ser fantastisk og smaker også helt nydelig. 150 g smør 150 g sukker 1 egg 1/2Fortsett å lese «Minas fantastiske eplepai»
- Minas glutenfrie eplepaiMinas glutenfrie eplepai både ser fantastisk ut og smaker godt, også for oss uten cøliaki. 150 g smør 150 gFortsett å lese «Minas glutenfrie eplepai»
- Minas minisuksessterterMinas minisuksessterter er lekre og smaker nydelig. Det kan være koselig å servere i porsjonsformer, i stedet for å setteFortsett å lese «Minas minisuksessterter»
- Minas mormors sjokoladekakeMinas mormors sjokoladekake er nydelig med mørk sjokolade og nøtter. Du kan pynte den med det du ønsker, men viFortsett å lese «Minas mormors sjokoladekake»
- Minas nydelige jordbærostekakeMinas nydelige jordbærostekake er en favoritt i vår familie. Den er lett og luftig og vi bruker den til dessert.Fortsett å lese «Minas nydelige jordbærostekake»
- Minas pistasjkakePistasjkake er en lekkerbisken for pistasjelskere og den kan med fordel lages dagen før den skal spises, for den blirFortsett å lese «Minas pistasjkake»
- Minas rabarbrapaiNår rabarbraen begynner å komme smaker det ekstra godt med en rabarbrapai. Denne er så lekker at det er enFortsett å lese «Minas rabarbrapai»
- Minas suksessterteMinas suksessterte er lekkert pyntet, med roser som er satt på med sprøytepose i tillegg til sjokolade som er smeltetFortsett å lese «Minas suksessterte»
- Minas vaniljecupcakes med bringebær og blåbærCupkakes smaker godt, enten som kos til kaffen, eller som dessert, med is til. I denne oppskriften kan du bytteFortsett å lese «Minas vaniljecupcakes med bringebær og blåbær»
- Minas vaniljecupcakes med jordbærCupcakes smaker godt og er kjekt å ha i fryseren til du får gjester. Disse har et helt jordbær iFortsett å lese «Minas vaniljecupcakes med jordbær»
- Munker med mammas frysetøyMunker med mammas frysetøy smaker godt, både som frokost, lunsj, dessert og som kveldskos. Stefaren min har vokst opp medFortsett å lese «Munker med mammas frysetøy»
- Når man blir 54Jeg har i grunn ikke vært så opptatt av å feire bursdagen min de siste årene, men det slo megFortsett å lese «Når man blir 54»
- New York CheesecakeNew York Cheesecake smaker friskt og nydelig. Jeg bruker den både som dessert og som friskt tilbehør til kaffen. Bunnen 170 g smeltetFortsett å lese «New York Cheesecake»
- Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommenNøtteterte er min barndoms favorittkake og den er godt dynket med konjakk, så det er vel litt spesielt for etFortsett å lese «Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommen»
- Oppned eplekakeOppned eplekake er en saftig kake, som snus med bunnen opp etter steking, 175 g smør 200 g sukker 3Fortsett å lese «Oppned eplekake»
- Ostekake med eple og rosinOstekake med eple og rosin passer godt til dessert. Det som er ekstra morsomt, er at honningen kommer fra enFortsett å lese «Ostekake med eple og rosin»
- Ostekake med rom og rosinOstekake med rom og rosin er en ganske lettvint oppskrift jeg fant i et bilag til et ukeblad for mangeFortsett å lese «Ostekake med rom og rosin»
- Ostekake med smak av julOstekake med smak av jul er litt jobb, men den er verdt jobben. Den smaker godt og om du er littFortsett å lese «Ostekake med smak av jul»
- Overdådig eplekakeDenne eplekaken er mektig, smakfull og passer perfekt sammen med iskrem til dessert. Den overdådige smaker helt fantastisk når denFortsett å lese «Overdådig eplekake»
- PåskekakePåskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes detFortsett å lese «Påskekake»
- PåskepikekyssPåskepikekyss er lekker gulfarget marengs, som er fine å pynte kaker og desserter med, eller kose seg med som godteri.Fortsett å lese «Påskepikekyss»
- PavlovaPavlova er en perfekt dessert å servere til mange. Denne oppskriften gir en stor pavlova eller flere små. Jeg pleierFortsett å lese «Pavlova»
- PeanøttkakerPeanøttkaker smaker godt og er supre å lage sammen med barn, siden de er enkle å lage og det ikkeFortsett å lese «Peanøttkaker»
- PepperkakepalassPepperkakepalass er vel ikke det de fleste går for til jul og det normale ville være å lage et liteFortsett å lese «Pepperkakepalass»
- PikekyssPikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, på lavFortsett å lese «Pikekyss»
- Prinsessekake med vaniljekrem og friske bærPrinsessekake smaker nydelig og ekstra godt med friske bær. Du kan variere med andre bær også, som du vil, f.eks.Fortsett å lese «Prinsessekake med vaniljekrem og friske bær»
- Rabarbrakake – en ganske perfekt enRabarbrakake blir ofte litt for syrlig, synes jeg, men i denne kaken synes jeg balansen mellom søtt og syrlig er perfekt.Fortsett å lese «Rabarbrakake – en ganske perfekt en»
- Randis vaflerAlle som har vært i den gamle turnhallen i Hokksund, har nok et forhold til Randis vafler. Hun lagde røreFortsett å lese «Randis vafler»
- RisbollerRisboller lages ofte med mørk sjokolade. Jeg er mer glad i lysere sjokolade, så denne oppskriften passer meg godt. DuFortsett å lese «Risboller»
- Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og bananRullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan er nok min favorittrullekake. Den kan serveres både som dessert og som en kake tilFortsett å lese «Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan»
- SandkakerSandkakene hører julen til og er en av de sju slagene. De kan spises som de er, eller fylles medFortsett å lese «Sandkaker»
- Sarah BernardMoren min lager alltid Sarah Bernard i langpanne til jul. Den smaker nydelig og den kan oppbevares i biter iFortsett å lese «Sarah Bernard»
- SirupssnipperSirupssnipper er en tradisjonsrik småkake og en av de sju slagene det var vanlig å ha på kakefatet til jul.Fortsett å lese «Sirupssnipper»
- Sjokoladekake med karamell og peanøtterSjokoladekake med karamell og peanøtter kan minne om snickers og jeg synes den passer både som dessert og til kaffen.Fortsett å lese «Sjokoladekake med karamell og peanøtter»
- SjokoladelavakakeSjokoladelavakake eller chocolate lava cake er en liten sjokoladebombe av en dessert. Om du liker sjokoladefondant, vil du garntert likeFortsett å lese «Sjokoladelavakake»
- Sjokolademuffins med nøtterSjokolademuffins smaker godt for både liten og stor. Om du skal servere dem til barn, kan det være lurt åFortsett å lese «Sjokolademuffins med nøtter»
- Sjokoladepynt til kaker eller desserterSjokoladepynt ser mer avansert ut enn det er. Jeg pleier å lage opp litt, når jeg først er i gang ogFortsett å lese «Sjokoladepynt til kaker eller desserter»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Slutty BrowniesSlutty Brownies er en mektig dessertkake som passer ekstra godt sammen med vaniljeis. Brownielaget: 100 g smør 250 g sukkerFortsett å lese «Slutty Brownies»
- SnickersbrowniesSnickersbrownies er en kake jeg gjerne bruker som dessert. Den er svært mektig, og smaker helt nydelig. Om du harFortsett å lese «Snickersbrownies»
- Søtpotet- og marshmallowpaiSøtpotet- og marshmallowpai er en mektig dessertt, så en liten bit til hver er nok. Toppen blir deilig sprø ogFortsett å lese «Søtpotet- og marshmallowpai»
- Svigermors smultringerSvigermors smultringer er verdens beste og det er selvfølgelig hennes oppskrift som brukes her i huset. Jeg oppbevarer dem iFortsett å lese «Svigermors smultringer»
- Tiramisu – en deilig italiensk dessertTiramisu er en deilig kake/dessert fra Italia. Tiramisu er enkel å lage og har en litt voksen smak, siden denFortsett å lese «Tiramisu – en deilig italiensk dessert»
- Torta BarozziTorta Barozzi (Barozzikake) er en kake med tradisjoner tilbake til 1886. Siden den originale oppskriften er strengt hemmelig og kakenFortsett å lese «Torta Barozzi»
- TwixiskakeTwixiskake er ikke vanlig å få servert, men de fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den er god,Fortsett å lese «Twixiskake»
- VaflerVafler er vel noe av det norskeste du kan servere. Vi har flere vaffeljern, men jeg synes traktorjernet, som disseFortsett å lese «Vafler»
- Vepsebol eller måkeskittVepsebol eller måkeskitt er fine å lage hvis du har eggehviter til overs. Måkeskitt smaker godt til kaffen, men erFortsett å lese «Vepsebol eller måkeskitt»
- Verdens beste med peanøtterVerdens beste eller Kvæfjordkake er kjent for mange. Siden salt og søtt smaker godt sammen og har vi laget enFortsett å lese «Verdens beste med peanøtter»
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.