Kalv- og lammegryte er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. Du kan også bruke forpart, men da bør det koke et par timer, til kjøttet er mørt.
800 g lamme- og kalvekjøtt i terninger (ca. halvparten av hver)
3 løk
1 pk aromasopp i skiver
1 pk sjampinjong i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
2 laurbærblader
1/2 flaske hvitvin, ev. eplemost
2 ts timian
2 ts rosmarin
4 ss oksefond
2 ts nykvernet pepper
8 poteter i terninger
1 søtpotet i terninger
4 gulrøtter
1 neve fersk bladpersille
3/4 ltr fløte
Salt og pepper
Start med å brune kjøttet, før du tilsetter finhakkede løk og bruner videre i noen minutter. Tilsett soppen og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Hell i hvitvin, tilsett hvitløk, laurbærblader, timian, rosmarin og nykvernet pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett oksefond, poteter, søtpotet, gulrøtter, finhakket bladpersille og fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød. Du finner oppskrifter på saftige, hjemmebakte brød her, om du ikke vil kjøpe ferdig.
Du finner mange spennende oppskrifter på gryteretter, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.