Kalv piccata er en deilig rett som serveres i flere av landene i middelhavsområdet.
2,5 dl mel (krydret med salt og pepper)
450 g kalvekoteletter eller kalvefiletskiver
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 stor sitron i båter
1,5 dl tørr hvitvin
2 ss kapers, skylt
1 neve bladpersille, finhakket
Hell mel, salt og pepper i en brødpose med og legg i kalven. Rist til de er belagt med melblandingen på alle kanter.
Varm oljen og smøret i en høy stekepanne (sautépanne) Legg i kalven og stek til de er gyllenbrune, omtrent ett minutt per side. Legg kalvekjøttet ut på en tallerken og hold det varmt (pakk inn i folie).
Hell vinen i den samme smørblandingen, rør og kok til sausen har redusert og tyknet. Smak til med pepper og rør inn kapers og persille. Legg kalvekotelettene tilbake i pannen og snu dem i sausen.
Server kalvekjøttet sammen med pasta, kokt etter anvisning på pakken, sammen med den deilige sausen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.