Kalv piccata

Kalv piccata er en deilig rett som serveres i flere av landene i middelhavsområdet.

2,5 dl mel (krydret med salt og pepper)

450 g kalvekoteletter eller kalvefiletskiver

2 ss olivenolje

2 ss smør

1 stor sitron i båter

1,5 dl tørr hvitvin

2 ss kapers, skylt

1 neve bladpersille, finhakket

Hell mel, salt og pepper i en brødpose med og legg i kalven. Rist til de er belagt med melblandingen på alle kanter.
Varm oljen og smøret i en høy stekepanne  (sautépanne) Legg i  kalven og stek til de er gyllenbrune, omtrent ett minutt per side. Legg kalvekjøttet ut på en tallerken og hold det varmt (pakk inn i folie).
Hell vinen i den samme smørblandingen, rør og kok til sausen har redusert og tyknet. Smak til med pepper og rør inn kapers og persille. Legg kalvekotelettene tilbake i pannen og snu dem i sausen.
Server kalvekjøttet sammen med pasta, kokt etter anvisning på pakken, sammen med den deilige sausen.

Kalv piccata
Kalv piccata

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese