Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter

Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter

Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter er en velsmakende rett, som serveres i flere sør-amerikanske land. Den kalde sausen gjør at retten passer ekstra godt om sommeren. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke indrefilet av annet storfekjøtt, eller svinefilet. Chimichurryen kan gjerne lages noen timer i forveien.

Chimichurri:

3 ss rødvinseddik

2 dl god olivenolje

2 fedd hvitløk

1 fersk rød chili

2 sjalottløk

2 pk fersk bladpersille

1 potte fersk koriander

1 ss tørket oregano

Salt og pepper

Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurrien hvile i romtemperatur til den skal brukes.

Server kalvefilet med chimichurry med valgfrie grønnsaker, som f.eks. asparges, brokkoline eller blomkål.

Potetene:

Oppskriften på småsinte ovnspoteter har jeg lagt ut uten mål på krydderet. Det er viktig å krydre dem etter egen gane, så du klarer å spise dem.

200-250 g minipoteter per person

Paprikapulver

Kajenne

Chilipulver

Salt og pepper paprikapulver, kajenne og chilipulver

Del potetene i 2 og legg dem i en ildfast form. Risle over litt nøytral olje. Krydre med salt, pepper, paprikapulver, kajenne og chilipulver.

Stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.

Kalvefilet:

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. Krydre den med salt og pepper. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 52 grader og rosa når steketermometeret viser 55 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

 

Kalvefilet med chimichurry
Kalvefilet med chimichurry

 

Du finner flere hundre spennende oppskrifter på mat fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese