Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp trenger ikke saus, for å være et komplett måltid.
Konjakkstuet sopp:
1 finhakket løk
1 beger aromasopp i skiver
3 dl fløte
1 neve finhakket persille
10 ml konjakk
Salt og pepper
Brun løk og sopp i litt smør. Tilsett fløte og konjakk og kok inn til god god og tykk konsistens. Tilsett persillen rett før servering.
Fløtegratinerte poteter:
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på HER.
Kalvefilet:
Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Om du vil sous videbehandle kalven, finner du fremgangsmåte HER.
Du finner masse deilige kalveoppskrifter, både tradisjonsrike og mer spennende varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.