Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus er fantastisk. Kalven er mør og her serverer jeg den grillet, med fløtegratinerte poteter en nydelig rødvin- og portvinssaus. Sausen kan også brukes til andre kjøttslag, for eksempel biff, og til hvit fisk.
Rødvin- og portvinssaus:
2 finhakkede rødløk
1 laurbærblad
2 dl rødvin
2 dl portvin
5 ss kalvefond
1 ts HP saus
1 ts worcestersaus
Ca. 1/2 dl solbærsirup
Salt og pepper
Ca. 50 g smør
Blanke rødløk i smør i en kjele. Tilsett rødvin, portvin og laurbærblad. La det koke uten lokk til mengden er redusert til ca. 1/3. Sil vekk og kast løken, tilsett kalvefond, HP saus, worcestersaus og solbærsirup til smaken blir rund og fin. Smak til med salt og pepper. Rett før servering tilsettes jeg smør og varm opp, uten at det koker. Smøret gjør sausen blank og lekker.
Kantarellene renses og stekes i smør.
Kalven saltes og pepres før den grilles til kjernetemperaturen viser 62 grader. Den må hvile litt før den skjæres opp.
Om du vil bruke sous vide, krydrer du fileten med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legg den i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp.
Du finner oppskrift på fløtegratinerte poteter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.