Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus

Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus

Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus kan gjerne serveres som selskapsmat. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke indrefilet av storfe eller svin.

Sausen:

2 pk sopp i skiver

2 finhakkede løk

4 ss okse- eller kalvefond

2 fedd finhakket hvitløk

10 cl konjakk (1 miniatyrflaske)

5 dl fløte
Pepper
Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett konjakk, fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.
Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus
Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus

Potetene:
Potetene deles i to, om de er små og 4 om de er større og legges i en form som er smurt med rapsolje. Krydre med salt og pepper. Stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.
Kalven:

Beregn 200 – 300 g kjøtt per person. Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Serveres med grønnsaker etter egen smak. Her har jeg brukt brokkoli.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese