Kalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du bruke annet storfekjøtt.
Kalvegryte:
450 g biff i terninger på 4 x 4 cm
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss mel
1 løk i strimler
1 dl olivenolje
4 sjalottløk
1 hvitløksfedd
50 g knust tomat (naturlig eller hermetisk)
50 g kyllingbuljong eller vann
1/4 dl hvitvin
Salt og pepper
Legg kjøttet i en pose sammen med mel, salt og pepper. Brun kjøttet i oljen, før du tilsetter løk og hvitløk. Tilsett tomat, buljong og vin og kok i 20 minutter. Løft ut kjøttet og kjør sausen helt jevn med en stavmikser. Legg kjøttet tilbake i sausen og server sammen med ris.
Ris med rosiner og mandler:
20 g rosiner
1/4 dl konjakk
2 fedd hvitløk, finhakket
½ dl ekstra virgin olivenolje
8 dl vann
2 kyllingbuljongterninger
300 g ris
50 g mandelskiver, riste i tørr panne
Bløtlegg rosinene i konjakk i minst 30 minutter.
Fres hvitløken i olje i noen sekunder. Tilsett ris, vann og buljongterninger. La risen koke til vannet er helt kokt inn. Rør inn rosiner og mandler, men spar noen av dem til å pynte med på toppen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.