Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips er en super forrett, hvor mye kan gjøres klar på forhånd. Oppskriften gir 4 lekre og velsmakende forretter.
Persillerotchips:
1 persillerot
Frityrolje til steking
Salt og ev. annet krydder du ønsker
Skrell persilleroten med en rotskreller. Bruk rotskrelleren videre, til å skjære tynne skiver i lengderetningen på persilleroten, så du får lange, elegante strimler. Varm frityroljen og sprøstek dem. Legg strimlene over på et tørkepapir og krydre med ønsket krydder.
Fritert persillerot knekker lett, så du må behandle dem med forsiktighet.
Appelsin- og mangokompott:
300 g fennikel, i tynne strimler med en mandolin eller ostehøvel
1 mango, i terninger
4 dl friskpresset appelsinjuice
100 g smør i terninger
salt og pepper
Kok fennikelen mør i appelsinjuicen, og ta den ut. Kok inn appelsinjuicen til det er igjen 2 ss og pisk smøret godt inn. Vend i mango og fennikel og smak til med salt og pepper.
Kamskjellene:
4 kamskjell, skylt og tørket med kjøkkenpapir
1 ss smør
1 ss olje
Lag små snitt på kryss og tvers i endene på kamskjellene og stek dem på høy temperatur i 1 min. på hver side i smør og olje.
Montering:
Fordel kompotten på 4 asjetter, legg på kamskjellene og legg persillerotchips på toppen. Pynt med grønt fra fennikel, om det fulgte med fennikelen, estragonblader eller andre urter.

Du finner flere oppskrifter med skalldyr her og flere forretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.