Kantarellpai med chèvre og skinke

Kantarellpai med chèvre og skinke

Kantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnen selv, men jeg bruker frossen butterdeig og sparer mye tid.

Bunnen:

1 pk frossen butterdeig

Tin butterdeigen, trykk den ut i en paiform og forstek midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

Fyll:

500 g kantareller

2 sjalottløk, finhakket

1 bunt gressløk, finhakket

3 egg

3 dl fløte

100 g chèvre med gressløk

6 skiver god spekeskinke

Salt og pepper

Rapsolje, til steking

Brun halvparten av soppen i olje på høy varme, før du tilsetter sjalottløk og bruner den. Krydre med salt og pepper og dryss over halvparten av gressløken.

Pisk sammen egg og fløte og legg halvparten av soppen i bunnen av paiskallet. Hell over eggeblandingen og legg på biter av chevrèn.

Stek paien i ovnen på 185 grader i cirka 30 minutter, til eggestanden har stivnet helt.

Stek resten av soppen i olje så lenge, krydre med salt og pepper og dryss over resten av gressløken.

Legg soppen og tynne skiver av spekeskinke på paien.

Server kantarellpaien varm, og gjerne med en god salat til.

Kantarellpai med chèvre og skinke
Kantarellpai med chèvre og skinke

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese