Karamelldrøm med popcorn

Karamelldrøm med popcorn er en nydelig dessert, som mannen min har funnet opp. Om du ikke vil lage egen karamellsaus, kan du bruke Hersheys Sundae Sirup, som du bl.a. får hos Meny, men da må du røre inn en klype salt. Karamellisert popcorn selges bl.a. hos Kitchn og en del interiørbutikker.

Salt karamellsaus:

1/2 dl vann

2,5 dl sukker

6 ss smør, romtemperert

1,25  dl kremfløte, romtemperert

1 ts Maldonsalt

Del smøret i biter og sett det til side.

Rør sammen sukker og vann i en kjele, og varm opp på medium varme, så sukkeret løser seg opp. Kok til vannet fordamper, så sukkeret karamelliseres. Tilsett smøret og visp til det har smeltet. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten i en tynn stråle mens du visper konstant til alt er blandet. Visp inn Maldonsaltet og avkjøl karamellen i 10 minutter.
Hell over i lufttett beholder og sett i kjøleskapet til den skal brukes.

Karamelldrømmen:

125 g ricotta

150 g sukker

2 egg

150 g salt karamellsaus + litt til å helle over til slutt

Karamellisert popcorn

Spiselige blomster, bær eller frisk mynte

 

Pisk eggedosis av eggeplommer med halvparten av sukkeret, før du mikser inn ricotta og salt karamell, til du har en glatt masse.

Skill eggeplommer og hviter fra hverandre. Pisk hviten med halvparten av sukkeret, til du har en stiv marengs. Skjær marengsen inn i eggedosisblandingen.

Hell blandingen over i porsjonsglass og sett kaldt til du skal pynte og servere den.

Servering:

Legg på popcorn og hell over litt karamellsaus. Pynt med spiselige blomster, bær eller frisk mynte. Vi har brukt bær fra hagen, som gjestene kan plukke av stilkene selv.

Karamelldrøm med popcorn
Karamelldrøm med popcorn

 

Du finner masse dessertoppskrifter, både tradisjonsrike og spennende varianter fra rundt om i verden HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese