Kasakhstan har mattradisjoner hvor kjøtt er en vesentlig ingrediens. Fåre- og hestekjøtt, er de vanligste kjøttslagene og de bruker mye melkeprodukter. Matlagingstradisjonene er sterkt påvirket av landets nomadiske livsstil. Det betyr at de bruker metoder som konservering, salting og tørking så maten får lang holdbarhet.
Det meste av maten blir enten kokt, eller laget i en tandyr (tandoori), men det er ikke den vanlige ovnen vi kjenner fra indisk mat, men to metallplater, som maten blir laget i mellom på åpen ild.
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Manti – shishbarak
- Nanbrød med hvitløk – knallgode
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
- Pilafris
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.