KFC – Kentucky Fried Chicken

KFC – Kentucky Fried Chicken er en fast foodkjede som ble grunnlagt av Harland Sanders, en grunder som begynte å selge stekt kylling fra en restaurant i veikanten i Corbin, Kentucky i 1930. Kyllingen fra denne restauranten har etter hvert blitt en av verdens mest populære kyllingretter. KFC serveres opprinnelig kun med en saus, men for å få et komplett middagsmåltid, har jeg lagt til et par elementer.

Oppskriften er passe til 4 personer.

KFC-saus:

1 pose majones

3 ss brunt sukker

2 ss dijon sennep

1/2 ts liquid smoke

2 ts hvitvinseddik

1 ts paprikapulver

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. KFC-saus serveres kald eller romtemperert.

Maiskolber:

Varm smør i en stekepanne og legg i maiskolbene. Snu dem med jevne mellomrom til de begynner å bli gylne.

Pommes noisettes:

750 g mandelpoteter

5 eggeplommer

150 g smør

Salt og nykvernet pepper

100 g mel

100 g strøkavring

2 egg, sammenpisket

2 dl frityrolje

Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.

Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle.

Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle.

Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta.

Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.

Kentucky Fried Chicken:

Kyllingen:

800 g kylling lårfilet

1 ts salt

1 ts chilipulver

3 ts paprika

2 ts pepper

Bland salt, chilipulver, paprika og pepper og krydre kyllingen med blandingen.

Røre:

2 dl mel

1 egg

2 ts løkpulver

2 ts salt

1 ts pepper

2 ts hvitløkspulver

1 ts ingefær

2 dl vann

Rør alt sammen til en jevn røre. Det gjøres enklest ved å blande det tørre i en bolle og lage en grop i midten. Deretter heller du vann og egg i gropen og rører det sammen fra midten og utover.

Melblandingen:

1 ts paprika

2 dl mel

Bland sammen melblandingen i en vid bolle eller tallerken.

Gjøre klar til fritering:

Dypp kyllingen i røren, så den blir dekket på alle kanter og deretter i melblandingen. Stek i middels varm frityrolje, til kyllingen er lekkert brun og gjennomstekt. Det tar 5-8 minutter avhengig av størrelsen på kyllingbitene. La kyllingbitene renne av seg i et par minutter på en rist, før du serverer dem.

KFC - Kentucky Fried Chicken
KFC – Kentucky Fried Chicken

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese