KFC med ostesaus (Kentuckyfried Chicken med ostesaus) er en mektig ratt med mye smak av USA. Du kan servere kun kylling og saus, eller som oss, bruke pommes frites eller pommes noisettes og en god salat.
Sausen:
3 ss smør
3 ss mel
4 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts kajennepepper
5 dl hvit, revet cheddar
Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og tilsett litt og litt melk under omrøring. Rør godt til blandingen koker, før du rører inn salt, kajennepepper og ost. La osten smelte og server.
Pommes noisettes:
750 g mandelpoteter
5 eggeplommer
150 g smør
Salt og nykvernet pepper
100 g mel
100 g strøkavring
2 egg, sammenpisket
2 dl frityrolje
Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.
Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle.
Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle.
Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta.
Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.
Kentucky Fried Chicken:
800 g kylling lårfilet
1 ts salt
1 ts chilipulver
3 ts paprika
2 ts pepper
Bland salt, chilipulver, paprika og pepper og krydre kyllingen med blandingen.
Røre:
2 dl mel
1 egg
2 ts løkpulver
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts hvitløkspulver
1 ts ingefær
2 dl vann
Rør alt sammen til en jevn røre. Det gjøres enklest ved å blande det tørre i en bolle og lage en grop i midten. Deretter heller du vann og egg i gropen og rører det sammen fra midten og utover.
Melblandingen:
1 ts paprika
2 dl mel
Bland sammen melblandingen i en vid bolle eller tallerken.
Gjøre klar til fritering:
Dypp kyllingen i røren, så den blir dekket på alle kanter og deretter i melblandingen. Stek i middels varm frityrolje, til kyllingen er lekkert brun og gjennomstekt. Det tar 5-8 minutter avhengig av størrelsen på kyllingbitene. La kyllingbitene renne av seg i et par minutter på en rist, før du serverer dem.
Du finner flere varierte oppskrifter på både mat og drikke fra USA her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.