Kinesisk biffgryte er en rett med mye smak. Du får kjøpt kinesisk femkrydder i asiatiske butikker. Du kan justere styrken på retten ved å justere mengden chili. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
750 g grytekjøtt av storfe i strimler
1,5 ss hvetemel
Nøytral olje til steking
1 løk finhakket
1 løk i strimler
3 cm ingefær, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1/2 rød chilli, finhakket
1 ts kinesisk femkrydder
2 ss soyasaus
1 bunt strimlet vårløk
1 strimlet paprika
0,5 l kraft av storfe (eller fond + vann)
Salt, pepper og olje til steking
Bland melet med salt og pepper i en pose, tilsett kjøttet og bland så melblandingen dekker kjøttet på alle kanter.
Legg den finhakkede løken, ingefær, hvitløk og chili i en foodprocessor og kjør til en jevn masse. Du kan også bruke stavmikser til dette.
Brun kjøttet i omganger i en gryte med olje så det får en fin skorpe på kjøttet. Ta kjøttet ut av gryta og sett det til side. Hell løkmassen i gryta og stek under omrøring i ca. 5 minutter. Strø over 5-krydder og stek i enda 1 minutt. Legg kjøttet tilbake i gryta, tilsett den strimlede løken, hell i kraft, soyasaus og halvparten av vårløken. Rør godt og la det småkoke et par timer eller mer, til kjøttet er mørt.
Smak til med soyasaus og pepper og tilsett resten av vårløken og paprika rett før servering.
Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende retter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.