Kinesisk kyllingwok med nudler smaker nydelig av kinesisk 5-krydder. Du får kjøpt det i asiatiske butikker, eller du kan lage selv. Om du foretrekker ris, fremfor nudler, kan du selvfølgelig bruke det i stedet.
Sausen:
5 finhakkede hvitløksfedd
1 cm finhakket fersk ingefær
1,75 dl sherry wine
2,5 dl hoisin sauce
1,75 dl soyasaus
1,75 dl sukker
1⁄2 ts chinese fivespicekrydder
Bland alle ingrediensene in en bolle til sukkeret er oppløst. Sett kaldt til den skal brukes.
Kinesisk kyllingwok med nudler:
1 løk i tynne båter
1 rødløk i tynne båter
600 g kyllingfilet i strimler
1 rød paprika i strimler
1/2 pk bønnespirer
1 liten potte koriander
1 pakke aromasopp i skiver
Fres kyllingen i en wok eller en gryte. Tilsett løken og soppen og fres videre, mens du rører hele tiden. Det skal være høy varme. Når kyllingen er gjennomkokt, men fortsatt saftig, tilsettes sausen og grønnsakene. La de kose seg et par minutter, mens du rører hele tiden. Tilsett korianderblader og server med nudler eller eventuelt ris.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.