Kinesisk nuddelsuppe er varmende og godt, enten som forrett eller som en lunsjrett. Du får kjøpt ao gan ma, som er crispy chilipaste (og veldig godt), i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 8 personer, som forrett, eller til lunsj til 4 personer.
Kraften:
200 g shitakesopp i skiver
4 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
Litt nøytral olje til steking
1 l kyllingkraft (lag selv eller kjøp ferdig)
2 cm ingefærbit, kuttet i 3 skiver
4 ss soyasaus
4 ss mirin
Brun soppen i oljen, tilsett løken og fres videre til løken er blank og litt gjennomsiktig. Tilsett hvitløken og fres videre i ett par minutter. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i 10 minutter.
Topping og nudler:
60 g eggnudler per person
2 store bok choy
3 vårløk i strimler
1 glass ao gan ma
Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Skjær bok choy på langs, så du får 4 kvarte og skyll dem godt.
Plukk hvitløk og ingefær ut av suppen. Kok nudlene i vann etter anvisning på pakken og bok choi i kraften i 1 min.
Fordel nudlene i suppeboller. Topp bok choy, hell over suppe, pynt med vårløk og server med lao gan ma, så gjestene selv kan bestemme mengden.

Du finner oppskrifter på flere spennende, kinesiske retter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.