Kinesisk soyakylling er en av mine favorittretter fra Kina. Den har mye smak, uten å være sterk. Oppskriften er passe til 4 personer.
800-900 g kyllingfilet i strimler
15 shitakesopp i skiver
2 vårløk i strimler
Bok choy
Sausen:
6 vårløk i strimler
4 fedd finhakket hvitløk
2 ss oystersaus
4 stjernanis
4 dl vann
10 ss soyasaus
4 ss honning
3 ss sukker
2 ss sesamolje
2 ts pepper
Brun maisennajevner
Bland ingrediensene til sausen i en kjele som er så stor at du også får plass til kyllingen. Varm opp mens du rører ut sukkeret. Legg i soppen, 6 vårløk og kyllingen og kok opp. La det koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 min. Hell i maisenna under omrøring, til du synes sausen har passe konsistens. Tilsett de to siste vårløkene og server.
Server med ris eller nudler etter eget ønske og bok choy. Bok choyen er stekt i 2 ss rapsolje og 1 ts sesamolje og har fått litt flaksalt rett før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.