5-spice sliders

5-spice sliders er en helt nydelig variant av svinefileten, som blir krydret med kinesisk 5-spicekrydder. Du får kjøpt krydderet i alle asiatiske butikker eller du kan lage det selv. Oppskriften er nok til ca. 8 sliders (burgere).

Svinefileten:

800 g svinefilet

1 finhakket fedd hvitløk

3 ss honning

2 ts fishsauce (ev. en buljongterning)

1 ts kinesisk 5-krydder

1 ts pepper

2 ss vann

Renskjær svinet for sener. Bland resten av ingrediensene til en marinade og la svinefileten ligge i den i 1 time i romtemperatur eller over natten i kjøleskapet.

Grill svinefileten på grillen til kjernetemperaturen er 70 grader, for rosa eller 76 grader for gjennomstekt.

Du kan også ta den i ovnen. Da brunes den raskt på alle sider i en stekepanne med litt smør. Deretter legges den over i en ildfast form og etterstekes på 125 grader til kjernetemperaturen er 70 grader, for rosa eller 76 grader for gjennomstekt.

La kjøttet hvile i minst 5 minutter før det skjæres i tynne skiver.

Spicy yoghurtdressing:

2,5 dl gresk yoghurt

1 fedd finhakket hvitløk

1-2 ss chilisaus eller Siracha

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper og andre krydder etter smak. Sett kaldt til den skal brukes.

Fordel litt av dressingen over bunnene på burgerbrødene. Legg på litt salat og legg på skiver av svinefileten. Legg på paprika og ev. andre grønnsaker du har lyst på, som f. eks. rødløksstrimler og agurk. Hell over litt mer dressing og legg på litt koriander. Legg på den øvre halvdelen av burgerbrødene og server.

Burgerbrødene kan kjøpes ferdig, eller du kan bake selv, det er veldig enkelt og smaker mye bedre. Du finner oppskrift her

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese