Kje på gresk vis er møre, saftige kjelår, som får kose seg på en seng av grønnsaker og en tomatbasert saus. Kje er ikke alltid så lett å få tak i, men om du spør på Meny, kan de ofte skaffe. Kjeet, som egentlig kommer fra slakter Eide i Lillesand, marineres over natten i en nydelig hvitløk- og urteblanding, og kan varieres ved å velge forskjellig tilbehør. Kjelår er ganske små, så det er greit å beregne 2 personer pr. lår.
Denne gangen har jeg valgt å lage en gresk vri på kjeet.
2 kjelår
1 flaske Mutti, hakkede tomater (om du ikke får tak i denne, kan du bruke 2 bokser)
2 ss kyllingfond
3 finhakkede hvitløk
1-2 glass oliven 4 løk i strimler
1 aubergine i terninger
1 squash i terninger
500 g perlepoteter (eller andre små poteter, ev. større poteter, delt i 2 eller 4)
Tzatzikikrydder og pepper
Start med å helle hakkede tomater og fond i en langpanne. Tilsett hvitløk, oliven, løk, aubergin, squash og poteter. Dryss over tzatzikikrydder og pepper. Legg kjeet på toppen og sett i ovnen på 180 grader i 2-3 timer. Det er klart, når potetene er gjennomkokte.