Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat

Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat er en nydelig rett fra Midtøsten. Om du ikke får tak i ferske kirsebær, finner du kirsebær i lake på bl.a. Meny. Oppskriften er passe til 4 personer

Tomatsaus:

1 løk i strimler

700 g tomater, delt i terninger

1/2 dl olivenolje

4 fedd hvitløk, finhakket

1 ts gurkemeie

1 ts spisskummen

1/2 ts kanel

2 ts sukker

1 ss fond

1 boks hakkede tomater, helst Mutti

Salt og pepper

Fres løk, tomater og hvitløk i oljen til tomatene blir myke, ca. 10 min. Tilsett krydderet og la det frese i 10 min. til, før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke på lav varme, under lokk i 1,5 – 2 timer, rør av og til.

 

Kjøttbollene:

800 g kjøttdeig av lam

1 løk, finhakket

1 neve kirsebær uten stein (ev. hele i lake fra glass), finhakket

2 egg

1 neve frisk koriander, finhakket

1 neve vinhakket dill, finhakket

2 ts gurkemeie

2 ts spisskummen

1 ts kanel

2 ts hvitløkspulver

2 ts salt

1 ts pepper

Elt alt godt sammen, form runde boller og stek dem i olje på alle kanter, så de får en gyllen skorpe. Legg bollene i sausen og la det kose seg videre på lav varme, til bollene er gjennomstekte, men fortsatt saftige.

Salaten:

Rødkål i tynne strimler

Revet gulrot

Agurk i små terninger

Vårløk i tynne strimler

Appelsinbåter (skjær mellom hinnene, så du får fileter og bruk saften fra skroget i dressingen)

Finhakket bladpersille

Pistasjnøtter

Granateplefrø

Bland ingrediensene på et fat.

Dressingen:

3 ss ekstra virgin olivenolje

Appelsinsaften fra skroget

1 lime, kun saften

1 håndfull fersk mynte, finhakket

Salt og pepper etter smak

Rør alt godt sammen og hell dressingen over salaten.

Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat
Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese