Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat er en nydelig rett fra Midtøsten. Om du ikke får tak i ferske kirsebær, finner du kirsebær i lake på bl.a. Meny. Oppskriften er passe til 4 personer
Tomatsaus:
1 løk i strimler
700 g tomater, delt i terninger
1/2 dl olivenolje
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1/2 ts kanel
2 ts sukker
1 ss fond
1 boks hakkede tomater, helst Mutti
Salt og pepper
Fres løk, tomater og hvitløk i oljen til tomatene blir myke, ca. 10 min. Tilsett krydderet og la det frese i 10 min. til, før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke på lav varme, under lokk i 1,5 – 2 timer, rør av og til.
Kjøttbollene:
800 g kjøttdeig av lam
1 løk, finhakket
1 neve kirsebær uten stein (ev. hele i lake fra glass), finhakket
2 egg
1 neve frisk koriander, finhakket
1 neve vinhakket dill, finhakket
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
1 ts kanel
2 ts hvitløkspulver
2 ts salt
1 ts pepper
Elt alt godt sammen, form runde boller og stek dem i olje på alle kanter, så de får en gyllen skorpe. Legg bollene i sausen og la det kose seg videre på lav varme, til bollene er gjennomstekte, men fortsatt saftige.
Salaten:
Rødkål i tynne strimler
Revet gulrot
Agurk i små terninger
Vårløk i tynne strimler
Appelsinbåter (skjær mellom hinnene, så du får fileter og bruk saften fra skroget i dressingen)
Finhakket bladpersille
Pistasjnøtter
Granateplefrø
Bland ingrediensene på et fat.
Dressingen:
3 ss ekstra virgin olivenolje
Appelsinsaften fra skroget
1 lime, kun saften
1 håndfull fersk mynte, finhakket
Salt og pepper etter smak
Rør alt godt sammen og hell dressingen over salaten.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.