Kjøttboller med salat og hummus serveres i store deler av Midt-Østen og er en rett jeg kan anbefale på det varmeste. Kjøttbollene kan enten stekes i stekepannen eller legges på stekebrett og settes i ovnen på 200 grader. Du får kjøpt sumak i asiatiske butikker, men du kan bruke paprikakrydder i stedet, om du vil.
Salaten:
Rødkål i fine strimler
Kål i fine strimler
Gulrot, revet
Agurk i terninger
Vårløk, strimlet
Paprika i strimler
Granateplekjerner
Bland alt sammen i en bolle, eller på et fat.
Dressing:
1 del limesaft
2 deler extra virgin olivenolje
Pisk sammen med en gaffel og hell dressingen over salaten.
Hummus:
1 boks kikerter i lake, skylles og tørkes
1/2 ts bakepulver
1/2 dl sitronsaft
2 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1 dl tahini
1/2 ts spisskummen
1 ss ekstra virgin olivenolje
Alt kjøres i blender eller med stavmikser til en jevn masse. Pyntes med litt olivenolje og et dryss sumak eller paprikakrydder.
Kjøttbollene:
800 g kjøttdeig av lam
1 rødløk, finhakket
2 egg
3 dl kremfløte
3 ss panko eller griljermel
1 neve frisk koriander, finhakket
2 ts kanel
2 ts spisskummen
4 fedd hvitløk finhakket
2 ts oregano
2 ts harissa
1 knivsodd kajennepepper
2 ts salt
1 ts pepper
Elt alt godt sammen, form runde boller og stek dem i olje på alle kanter, så de får en gyllen skorpe, men fortsatt er saftige.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.