Kjøttkaker i brun saus er vel en av de norskeste matrettene og noe de aller fleste har et forhold til. Denne kjøttkakeoppskriften har mye smak. Jeg bruker også finhakket løk i sausen.
500 g karbonadedeig
1 finhakket løk
1 sammenpisket egg
1,5 ts salt
1/2 ts ingefær
1 ts pepper
1/2 ts allehånde
1/2 ts muskat
2 1/2 ss potetmel
2 dl melk
Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjøkkenmaskin. Form kaker og stek dem brune på begge sider i smør, før de legges i brun saus og får trekke ferdig der. Du finner oppskrift på en gammeldags, brun saus her.
Server kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og valgfrie grønnsaker, f.eks. erter, bønner eller surkål.
Du finner flere tradisjonsrike oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.