Knivskjell med blåskimmelost og urter smaker deilig. Du får kjøpt knivskjell på Meny og andre velassorterte matbutikker og fiskebutikker. Knivskjellene står loddrett ned i sanden, og bruker den velutviklete kraftige foten til å grave seg ned og kan finnes fra nederste helt ned til 100 meters dyp. Det er ofte en del sand i knivskjellene, så jeg legger dem alltid i vann fra jeg kommer hjem med dem, til de skal brukes. Det er kun den hvite muskelen som spises og resten kastes, sammen med skjellene.
1 kg knivskjell
3 sjalottløk, finhakket
1 chili, finhakket
1 klype kajennepepper
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
2 dl hvitvin
1 ss fiskefond
5 dl fløte
100 g blåskimmelost
1 neve finhakket bladpersille
1 neve finhakket dill
Ev. salt og pepper
Fres sjalottløk i litt smør i en stor gryte, tilsett hvitløk, chili, kajenne og fres videre i et par minutter. Tilsett hvitvin og fond og la det koke ned til halv væskemengde. Tilsett fløte og ost og la det koke i 5 minutter.
Hell knivskjellene i gryta sammen med urtene og sett på lokket. Sjekk etter 2 minutters koking. Når skjellene har åpnet seg, er de ferdige. Om de koker for lenge, blir de som strikk.
Server knivskjellene med gaffel og skje, for kraften smaker helt nydelig.

Du finner flere spennende oppskrifter med både knivskjell og skalldyr her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.