Koking av hummer

Koking av hummer

Koking av hummer er en øvelse som moren min gjør til perfeksjon og hun har delt hemmeligheten med meg. Kok opp rikelig med vann tilsatt 50 g salt per liter vann i en stor kjele. Når vannet koker, legger du hummeren i kjelen. Gi vannet et raskt oppkok skru ned varmen så hummeren kan trekke videre. Nb! Hummeren skal ikke koke, kun trekke!!!

Koking av hummer
Koking av hummer

La den trekke i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på hummeren. Ta kjelen av platen, sett den kaldt og la hummeren avkjøles i kokevannet.

Koking av hummer
Koking av hummer

 

Ta opp hummeren av vannet, knekk klørne med en nøtteknekker, del den i to og ta ut paven (magesekken) og de grå gjellene, før servering.

Hummer kan serveres på mange måter. Den enkleste er med loff, sitron, majones og frisk dill. Mange liker å bruke baguette, aioli eller nylaget pesto til.

Du finner spennende og varierte oppskrifter med hummer her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese