Koking av hummer er en øvelse som moren min gjør til perfeksjon og hun har delt hemmeligheten med meg. Kok opp rikelig med vann tilsatt 50 g salt per liter vann i en stor kjele. Når vannet koker, legger du hummeren i kjelen. Gi vannet et raskt oppkok skru ned varmen så hummeren kan trekke videre. Nb! Hummeren skal ikke koke, kun trekke!!!

La den trekke i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på hummeren. Ta kjelen av platen, sett den kaldt og la hummeren avkjøles i kokevannet.

Ta opp hummeren av vannet, knekk klørne med en nøtteknekker, del den i to og ta ut paven (magesekken) og de grå gjellene, før servering.
Hummer kan serveres på mange måter. Den enkleste er med loff, sitron, majones og frisk dill. Mange liker å bruke baguette, aioli eller nylaget pesto til.
Du finner spennende og varierte oppskrifter med hummer her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.