Kokos- og currymarinerte lammelår i skiver har en deilig smak av Sør-Øst Asia. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved å tilsette mer eller mindre chili. Oppskriften er passe til 4 pers.
1 kg lammelår i skiver
Marinade:
50 g rød currypaste
1 dl kokosmelk
1 ss limesaft
Olje
Rør sammen currypaste, kokosmelk og limesaft. Gni inn lammelårskivene med marinaden og sett kaldt i min. 1 time, men gjerne over natten. Gi dem et dryss salt, før du griller eller steker dem på begge sider.
Dressing:
4 fedd finhakket hvitløk
2 røde chili, finhakket
2 ss fishsauce
4 lime, kun saften
2 ss palmesukker
4 ss hakkede peanøtter
Knus alle ingrediensene til dressingen i en morter og sett til side, mens du lager salaten.
Salat:
1 hjertesalat, snittet
1/2 rødløk, i fine strimler
1/2 agurk, delt i to på langs, kjernen fjernet med teskje og skjært med ostehøvel i lange bånd
2 gulrøtter, finrevet
100 g sukkererter, renset, kokt opp og avkjølt i kaldt vann
1 neve fersk koriander
1 neve fersk thaibasilikum (ev. mynte)
100 g grovhakkede, ristede peanøtter
Legg salaten på bunnen av et fat, deretter rødløk, agurk, gulrøtter, sukkererter og urter. Dryss over peanøtter. Risle over dressingen og server gjerne kokos- og currymarinerte lammelår i skiver med nykokt ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.