Kokos- og currymarinerte lammelår i skiver

Kokos- og currymarinerte lammelår i skiver har en deilig smak av Sør-Øst Asia. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved å tilsette mer eller mindre chili. Oppskriften er passe til 4 pers.

1 kg lammelår i skiver

Marinade:

50 g rød currypaste

1 dl kokosmelk

1 ss limesaft

Olje

Rør sammen currypaste, kokosmelk og limesaft. Gni inn lammelårskivene med marinaden og sett kaldt i min. 1 time, men gjerne over natten. Gi dem et dryss salt, før du griller eller steker dem på begge sider.

Dressing:

4 fedd finhakket hvitløk

2 røde chili, finhakket

2 ss fishsauce

4 lime, kun saften

2 ss palmesukker

4 ss hakkede peanøtter

Knus alle ingrediensene til dressingen i en morter og sett til side, mens du lager salaten.

Salat:

1 hjertesalat, snittet

1/2 rødløk, i fine strimler

1/2 agurk, delt i to på langs, kjernen fjernet med teskje og skjært med ostehøvel i lange bånd

2 gulrøtter, finrevet

100 g sukkererter, renset, kokt opp og avkjølt i kaldt vann

1 neve fersk koriander

1 neve fersk thaibasilikum (ev. mynte)

100 g grovhakkede, ristede peanøtter

Legg salaten på bunnen av et fat, deretter rødløk, agurk, gulrøtter, sukkererter og urter. Dryss over peanøtter. Risle over dressingen og server gjerne kokos- og currymarinerte lammelår i skiver med nykokt ris.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese