Kokoscurry med tunfisk

Kokoscurry med tunfisk er en nydelig rett som spises flere steder i Oceania og Stillehavet. Oppskriften er passe til 2 personer.

3 ss kokosolje
1 løk, grovhakket
1 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk finhakket
2 røde chili, finhakket
1 ss karripulver
1 boks kokosmelk
4 vårløk strimlet
1 agurk skrelt, frøene skrapt ut med teskje og delt i tynne strimler (julienne)
4 ss soyasaus
450 g tunfiskbiff, rå delt i terninger

Varm opp kokosolje i en wok eller høy stekepanne. Stek løken på middels høy varme til den er blank og gjennomsiktig, ca. 5-10 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk, chili og karripulver, reduser varmen og stek til det begynner å lukte godt.
Rør inn kokosmelk, soyasaus, vårløk og agurk og kok det litt, så det tykner. Tilsett tunfiskterningene og kok i 2 minutter. NB! Ikke overkok.
Server med kokosris, eller vanlig kokt ris.

Kokoscurry med tunfisk
Kokoscurry med tunfisk

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese