Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus er en nydelig dessert som er perfekt for oss som liker pina colada.
Kokospudding:
4 dl kokosmelk
2 ss kremfløte
1 vaniljestang
2 ss sukker
2 plater gelatin
Kok opp kokosmelken og fløten med sukker og vaniljestang. Ta kjelen av platen. Legg gelatinplatene i iskaldt vann til de er helt bløte. Klem ut vannet av dem med hendene og legg dem over i kjelen under omrøring. Sil blandingen over i porsjonsformer og sett kaldt.
For å hvelve puddingen, holder du formen noen sekunder i varmt vann, skjærer forsiktig rundt kanten og snur formen over en tallerken.
Karibisk ananas:
1 ananas
1/2 dl sukker
2 ss smør
1/2 dl mørk rom
Skrell ananasen, ta ut kjernen og del den munnstore biter. Smelt sukkeret i stekepannen til det blir lysebrunt. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke sammen til en sakteflytende saus, sa 5 min. Serveres med en gang, med f.eks. iskrem.
Pynt med granateple og et mynteblad, eller en spiselig blomst, som. f.eks. stemor.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.