Kokt laks med kald rømmesaus og agurksalat er en klassiker på norske middagsbord. Siden både sausen og agurksalaten med fordel kan lages i god tid, er denne retten velegnet til gjester. Oppskriften er passe til 4 personer.
Rømmesaus:
3 dl rømme
3 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
Laks:
2 l vann
800 g laks
2 laurbærblader
2 skiver sitron
6 ss salt
1 ss hele pepperkorn
Kok opp vann, laurbærblader, sitronskiver, salt og pepper. Legg i laksen og la den trekke i 10 min.
Agurksalat:
2 dl vann
1/2 dl eddik
1 ss sukker
1/2 ts pepper
1 agurk
Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time. Om du vil ha et sukkerfritt alternativ, kan du lage denne.
Servering:
Server kokt laks med kald rømmesaus, sammen med agurksalat og valgfrie poteter, f.eks. bakte perlepoteter, som du finner oppskrift på HER.
Du finner flere oppskrifter på fiskeretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.