Kokt laks med kald rømmesaus

Kokt laks med kald rømmesaus og agurksalat er en klassiker på norske middagsbord. Siden både sausen og agurksalaten med fordel kan lages i god tid, er denne retten velegnet til gjester. Oppskriften er passe til 4 personer.

Rømmesaus:

3 dl rømme

3 ss finhakket gressløk

2 ss finhakket dill

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper

Laks:

2 l vann

800 g laks

2 laurbærblader

2 skiver sitron

6 ss salt 

1 ss hele pepperkorn

Kok opp vann, laurbærblader, sitronskiver, salt og pepper. Legg i laksen og la den trekke i 10 min.

Agurksalat:

2 dl vann

1/2 dl eddik

1 ss sukker

1/2 ts pepper

1 agurk

Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time. Om du vil ha et sukkerfritt alternativ, kan du lage denne.

Servering:

Server kokt laks med kald rømmesaus, sammen med agurksalat og valgfrie poteter, f.eks. bakte perlepoteter, som du finner oppskrift på  HER.

Du finner flere oppskrifter på fiskeretter her.

 

Kokt laks med kald rømmesaus og agurksalat
Kokt laks med kald rømmesaus og agurksalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese