Koreansk svinenakke er det koreanske svaret på taco. De bruker salatblader i stedet for tacolomper og ssamjangsaus i stedet for salsa. Denne oppskriften er passe til 6 pers.
1 svinenakke
Marinade:
1 dl sesamolje
3 ss soyasaus
3 ss lys maissirup
1 dl sjalottløk, finhakket
4 ts finrevet, fersk ingefær
4 ts finhakket hvitløk
1 finhakket rød chili
4 ts mirin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden, legg svinenakken i en ildfast bolle og smør den inn med marinaden. Sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Dekk bollen med aluminiumsfolie, skru ned ovnen til 100 grader og la nakken stå og kose seg i ovnen til neste dag. Jeg snur den et par ganger i løpet av denne tiden, så den ikke tørker, men holder seg saftig rundt hele.
Skjær svinenakken i 2, 5 cm tykke strimler og server.
Til serveringen:
Vårløk, finstrimlet
Rød chili, skjært i tynne strimler til de modige og finstrimlet paprika til de andre
1 ts sesamfrø, ristet i tørr panne
Store salatblader, vasket og tørket
Ris til 6 pers. kokt etter anvisning på pakka
Ssamjangsaus
Om du vil lage ekstra godt tilbehør, lager du rødkålsalat, som du finner oppskrift på her.
Koreansk svinenakke spises slik:
Legg en liten skje ris i et salatblad, drypp den med litt ssamjangsaus og topp med en skive svinenakke, grønnsaker og sesamfrø. Pakk inn og kos dere.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.