Koteletter i fat

Koteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom risen, gjøres klart i samme form.

4 svinekoteletter á ca. 225-250 g per stk.

150 g bacon i terninger

1 rødløk i strimler

1 boks hakkede tomater

3 dl fløte

1 ts paprikapulver

1 ts oregano

250 gram sjampinjong i skiver

1 ss balsamicoeddik

1 rød paprika i strimler

Persille, finhakket

Salt og nykvernet pepper

Brun kotelettene i smør i stekepannen og krydre dem med salt og pepper. Legg dem over i en ildfast form, som passer akkurat, så du får lagt dem tett, men ikke med overlapp. Brun sjampinjongen i det samme smøret og fordel dem oppa kotelettene. Stek baconet i samme smør og fordel oppa soppen. Brun til slutt løken i samme fett, legg den på toppen av baconet og strø paprika over.

Hell hakkede tomatene (skyll også boksen med litt vann og tilsett det) i pannen sammen med fløte, paprikapulver og oregano og kok opp. Smak til med litt balsamicoeddik, salt og pepper. Hell fløtesausen over kotelettene.

Sett formen litt langt ned i ovnen på 180 grader i ca. 30 – 40 minutter.

Dryss over persille og server koteletter i fat med ris.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese