Koteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom risen, gjøres klart i samme form.
4 svinekoteletter á ca. 225-250 g per stk.
150 g bacon i terninger
1 rødløk i strimler
1 boks hakkede tomater
3 dl fløte
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
250 gram sjampinjong i skiver
1 ss balsamicoeddik
1 rød paprika i strimler
Persille, finhakket
Salt og nykvernet pepper
Brun kotelettene i smør i stekepannen og krydre dem med salt og pepper. Legg dem over i en ildfast form, som passer akkurat, så du får lagt dem tett, men ikke med overlapp. Brun sjampinjongen i det samme smøret og fordel dem oppa kotelettene. Stek baconet i samme smør og fordel oppa soppen. Brun til slutt løken i samme fett, legg den på toppen av baconet og strø paprika over.
Hell hakkede tomatene (skyll også boksen med litt vann og tilsett det) i pannen sammen med fløte, paprikapulver og oregano og kok opp. Smak til med litt balsamicoeddik, salt og pepper. Hell fløtesausen over kotelettene.
Sett formen litt langt ned i ovnen på 180 grader i ca. 30 – 40 minutter.
Dryss over persille og server koteletter i fat med ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.