Kransekakestenger smaker godt og er populært på kakebordet.
500 g mandler
500 g melis
4 eggehviter (må tilpasses)
Skåld halvparten av mandlene (Kok opp vann, legg i mandlene og la dem ligge et par minutter, så blir skallet enkelt å fjerne). La dem tørke til neste dag.
Mal både de skåldede og de uskåldede mandlene. Bland med melis og elt inn eggehvitene til en jevn deig. Den skal være passe fuktig og enkel å kna, så tilpass mengden eggehviter. Pakk deigen i aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 1 time på 100 grader. Sett deigen kaldt til neste dag.
Kjør deigen igjennom kverna til kjøkkenmaskinen med kakeforstykke eller rull fingertykke lengder og legg på bakepapir på et stekebrett. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min, til stengene er lett gylne. Avkjøles raskt og legges i fryseren, så de blir seige.
Sjokoladepynt:
2 plater kokesjokolade
Finhakket pistasj, diverse strøssel, knuste polkagriser
Smelt sjokoladen over vannbad, dypp stengene i sjokoladen og dryss på ønsket strøssel.
Glasur:
200 g melis
1 – 2 eggehviter
Bittelitt eddik
Bland alt til jevn glasur (tilpass mengden eggehviter, så glasuren får passe tykk konsistens). Fyll glasuren i dobbel brødpose. Klipp et bittelite hull i et hjørne av posen og pynt hver stang. Om du ønsker kan du også tilsette konditorfarge.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.