Kukulhu Riha

Kukulhu Riha (kylling karri) er en rett fra Maldivene. De bruker scotch bonnets/habanero, som er veldig hot, så du kan erstatte den med den vanligste chili i matbutikken, eller redusere chilimengden, om du ikke er så tøff. De mer eksotiske ingrediensene får du kjøpt i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 (1200 g) kylling, skinnet fjernet og delt i 8 stykker

4 ss rapsolje

1 løk – finhakket

1/2 dl karriblader

1 ts ingefær, revet

4 fedd hvitløk, finhakket

1 chili, finhakket

1 pandanblad – kuttet i 2 cm biter

3 kardemommefrø

1 ts chilipulver

2 ss currypaste

1 boks koosmelk

1 boks kokoskrem

Salt og pepper

Surr løk, hvitløk, ingefær, karriblader og pandan i oljen i en sautepanne eller gryte.

Tilsett chilipulveret mens du rører, og deretter curripaste, kardemomme og kokosmelk og kok på lav varme mens du rører ofte. Når det koker, tilsett kyllingbitene og snu dem, så de får blandingen på alle kanter. Kok til kyllingen er gjennomkokt, før du tilsetter kokoskrem og smaker til med salt og pepper. Kok i ett minutt til og server kukulhu riha med ris kokt etter anvisning på pakken og en deilig salat.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese