Kveite med linser og rødvinssaus smaker nydelig. Her har jeg servert den med gulrot- og sellerirotpuré og ertepuré.
Sausen:
300 g aromasopp eller sjampinjong
Smør til steking
3 fedd hvitløk
4 store eller 8 små sjalottløk
1 dl rødvin
2 dl kyllingkraft (ev. fond og vann)
3 dl fløte
Litt honning
Salt og pepper
Brun soppen i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter. Finhakk hvitløken og sjalottløken, og la det surre med i panna i 1 minutt etter at soppen har begynt å få brunfarge. Tilsett rødvin, kyllingkraft og fløte. Kok inn til det tykner. Smak til med honning, salt og pepper.
Linsene kokes etter anvisning på pakken.
Baconet legges på bakepapir i en langpanne i stekeovnen på 200 grader til det er perfekt crispy. Dette er en smart måte å steke bacon på, som ikke spruter ned halve kjøkkenet. Du bruker dessuten mindre fett.
Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.
Oppskrift på ertepuré finner du HER.
og oppskrift på gulrot- og sellerirotpuré, finner du HER.
Du finner masse spennende fiskeretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.