Kveitefilet med baconterninger og amaronesaus

Kveitefilet med baconterninger og amaronesaus

Kveitefilet med baconterninger og amaronesaus er en helt nydelig rett og en av mine absolutte favoritter. Denne gangen har vi hatt kveita i sous viden på 47 grader i 30 minutter, men det går helt fint å bake den i ovnen på 150 grader i 20 minutter også.

Amaronesaus

1 løk, 4 kvister timian, 2 laurbærblad, 1 fedd hvitløk, 2 ss brunt sukker og litt pepper stekes i smør.

Hell på 1/2 flaske Amarone- ja det er råflott, men rågodt. Kokes inn til det halve.

Tilsett 2 ss kyllingfond og 100 g smør.

Ertepuré

1 pose frosne erter

1 ss smør

2 knuste hvitløksfedd

1 dl fløte

1 ts kyllingfond

Alt kokes langsomt opp og koker til ertene er møre, før du enten kjører dem i blender eller moser dem til en jevn masse med en stavmikser.

Jeg serverer kveita med ovnsstekte potetskiver, som du finner oppskrift på HER og sprøstekte baconterninger, i tillegg til amaronesausen og ertepuréen. 

 

 

Kveitefilet med baconterninger og amaronesaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese