Kveldskos med soppstuing er en brødskive, ristet som en bruschetta, med en slags soppstuing på. Den passer også godt som en lunsjrett eller en liten middag, om du heller vil det.
Soppstuing:
500 g sopp i skiver, gjerne flere slag
1 løk i ringer eller grovhakket
1 ts finhakket hvitløk
2 ss smør til steking
1 dl fløte
1 ts pepper
2 ts fond (kantarell, grønnsak eller kylling)
1 ss finhakket persille
1 tomat i terninger
Brun sopp og løk i smør. Tilsett hvitløk, tomater, pepper, fløte og fond og la det småkoke i noen minutter til stuingen har tyknet litt. Tilsett persille eller andre urter du har lyst på rett før servering.
Bruschetta:
4 landbrødskiver
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
Pensle landbrødet med olivenolje og smør dem med hvitløk fra fedd på begge sider. Legg dem i varm panne til de er gylne og sprø på begge sider.
Kveldskos med soppstuing:
4 skiver bruschetta
Soppstuing
1 pose revet parmesan
Noen basilikumblader
Legg en landbrødskive på hver tallerken, fordel soppstuing over og pynt med basilikum. Sett salt- og pepperkvern sammen med en bolle med parmesan på bordet, så alle kan forsyne seg med ønsket mengde.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.