Kylling adobo er nasjonalretten på Filippinene. Den smaker nydelig og det er ikke mye jobb å lage den. Denne oppskriften er til beregnet til 4 personer.
4 løk i strimler
4 store kyllingfileter eller 6 små
1 ss nøytral olje (raps el. mais)
1 ss smør
2 dl hvitvinseddik
2 dl soyasaus
6 laurbærblader
1 ss brunt sukker
Masse nykvernet pepper
8 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili
Noen korianderblader
Brun løken i smør og olje, til den blir karamellisert. Brun kyllingen i den samme blandingen og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp, legg på et lokk og la kylling adobo småkoke i 40 minutter.
Dryss over litt koriander ved servering. Kylling adobo serveres med en god salat og nudler eller ris.
Du finner oppskrift på en deilig salat, inspirert av Filippinene her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.