Kylling cacciatore

Kylling cacciatore

Kylling cacciatore er både sunt og godt og i tillegg lages alt i en form, så det blir lite oppvask. Dette er en italiensk rett, men Frankrike og Monacco lager samme rett, under navnet poulet chasseur. Kylling cacciatore eller poulet chasseur lages vanligvis med hel kylling, men her har jeg laget den av kylling lårfilet, så det skal gå litt raskere. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 – 1000 g kylling lårfilet

800 g poteter i skiver

2 løk i strimler

4 fedd hvitløk, finhakket

2 paprika i forskjellige farger i strimler

4 ss olivenolje

2 dl tørr hvitvin

1 kvist rosmarin

1 boks hakkede tomater, helst Mutti

3 ts kyllingfond

100 g oliven

2 ts pepper

1 neve bladpersille, finhakket

Hell oljen i langpanna, legg i potetskiver og sett formen i ovnen på full guffe til potetene begynner å få farge. Mens du venter gjør du klar de andre ingrediensene.

Når potetene har fått farge, legg i løk, kylling og rosmarin og hell på hvitvin. La det kose seg i 10 minutter, mens du rører hvitløk, fond og pepper inn i tomatene og fordeler blandingen rundt i formen. Skru ned temperaturen til 200 grader og la det kose seg til kyllingen nesten er klar. Rør inn paprika og oliven og la det bli varmt, ca. 10 min.

Dryss over bladpersille rett før servering.

Kylling cacciatore
Kylling cacciatore

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese