Kylling chop suey

Kylling chop suey er kjent for de fleste, fra menyen på en hvilken som helst kinesisk restaurant, men den er enkel å lage selv også. Natron virker kanskje som en merkelig ingrediens, men den hjelper til med mørning av kjøttet.

500 g kylling i strimler

Marinade:

2,5 ss maisenna

2 ss vann

2 ss rapsolje

2,5 ss natron

0,5 ts salt

Bland ingrediensene til marinaden, legg i kyllingen og la den marineres i 20 min, før den stekes i olje.

Saus:

2 ss mørk soyasaus

2 ss lys soyasaus

1 ts sesamolje

2 ss oystersaus

1 ss asiatisk fond eller kyllingfond

1 ts ingefærpasta

2 ss ketjap manis

1 ts hvitløkspasta

1 ts sitrongress

2 ss maisenna

Bland alle ingrediensene til sausen i en egen bolle og sett til side.

…..

1 bokchoy i biter

2 gulrøtter i skiver

1 pk sopp i skiver

1 paprika i strimler, gjerne flere farger

2 løk i skiver

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

Fres løk og sopp i olje, tilsett kyllingen og la det frese med i noen minutter. Bland i grønnsaker og saus og la det koke i noen få minutter, til sausen er passe tykk. Server kylling chop suey med ris eller nudler.

Kylling chop suey
Kylling chop suey

Du finner spennende og velsmakende matretter fra hele verden HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese