Kylling chop suey er kjent for de fleste, fra menyen på en hvilken som helst kinesisk restaurant, men den er enkel å lage selv også. Natron virker kanskje som en merkelig ingrediens, men den hjelper til med mørning av kjøttet.
500 g kylling i strimler
Marinade:
2,5 ss maisenna
2 ss vann
2 ss rapsolje
2,5 ss natron
0,5 ts salt
Bland ingrediensene til marinaden, legg i kyllingen og la den marineres i 20 min, før den stekes i olje.
Saus:
2 ss mørk soyasaus
2 ss lys soyasaus
1 ts sesamolje
2 ss oystersaus
1 ss asiatisk fond eller kyllingfond
1 ts ingefærpasta
2 ss ketjap manis
1 ts hvitløkspasta
1 ts sitrongress
2 ss maisenna
Bland alle ingrediensene til sausen i en egen bolle og sett til side.
…..
1 bokchoy i biter
2 gulrøtter i skiver
1 pk sopp i skiver
1 paprika i strimler, gjerne flere farger
2 løk i skiver
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
Fres løk og sopp i olje, tilsett kyllingen og la det frese med i noen minutter. Bland i grønnsaker og saus og la det koke i noen få minutter, til sausen er passe tykk. Server kylling chop suey med ris eller nudler.
Du finner spennende og velsmakende matretter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.