Kylling i mangosaus er en rett som passer både liten og stor, bare du tilpasser styrken på mango chutneyen og bruken av chili. Oppskriften er passe til 4 personer, men er enkel å gange opp, om du skal servere mange og steke den i langpanna. Du kan kjøpe halvstekte nan, eller lage dine egne. Du finner flere nanoppskrifter her.
4 – 6 kyllingfileter, avhengig av størrelse
1 glass mango chutney
2 rødløk i strimler
1 dl fløte
1 dl appelsinjuice
2 ss smør
1 ss curry paste, rød eller gul
1 ss kyllingfond
Nykvernet pepper
olje, til steking
Til servering:
Granateplekjerner
1 pk cashewnøtter
1 potte frisk koriander, finhakket
1/2 grønn chili, i tynne ringer
1 vårløk i tynne ringer
1 lime i båter
Basmatiris, kokt etter anvisning på pakken
Nanbrød
Sett ovnen på 200 grader.
Krydre brystene med pepper og brun dem godt på begge sider i smøret i en varm stekepanne, før du legger dem og stekesmøret over i en ildfast form, sammen med løken.
Bland sammen mangochutney, fløte, appelsinjuice, curry paste og kyllingfond og smak til med salt og pepper, før du heller den over kyllingen og løken.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i c. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Dryss over vårløk, cashewnøtter, koriander, chili og granateplekjerner og server med limebåter, risen og nan.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.