Kylling i mangosaus

Kylling i mangosaus

Kylling i mangosaus er en rett som passer både liten og stor, bare du tilpasser styrken på mango chutneyen og bruken av chili. Oppskriften er passe til 4 personer, men er enkel å gange opp, om du skal servere mange og steke den i langpanna. Du kan kjøpe halvstekte nan, eller lage dine egne. Du finner flere nanoppskrifter her.

4 – 6 kyllingfileter, avhengig av størrelse

1 glass mango chutney

2 rødløk i strimler

1 dl fløte

1 dl appelsinjuice

2 ss smør

1 ss curry paste, rød eller gul

1 ss kyllingfond

Nykvernet pepper

olje, til steking

Til servering:

Granateplekjerner

1 pk cashewnøtter

1 potte frisk koriander, finhakket

1/2 grønn chili, i tynne ringer

1 vårløk i tynne ringer

1 lime i båter

Basmatiris, kokt etter anvisning på pakken

Nanbrød

Sett ovnen på 200 grader.

Krydre brystene med pepper og brun dem godt på begge sider i smøret i en varm stekepanne, før du legger dem og stekesmøret over i en ildfast form, sammen med løken.

Bland sammen mangochutney, fløte, appelsinjuice, curry paste og kyllingfond og smak til med salt og pepper, før du heller den over kyllingen og løken.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i c. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Dryss over vårløk, cashewnøtter, koriander, chili og granateplekjerner og server med limebåter, risen og nan.

Kylling i mangosaus med ris og nan
Kylling i mangosaus med ris og nan

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese