Kylling kabsa er nasjonalretten til Yemen, men spises i de fleste landene i nærheten. Kabsa kan lages med andre typer kjøtt eller fisk også. Oppskriften er passe til 4 personer.
1-2 kyllinglår per pers. avhengig av størrelsen
Marinaden:
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 ss sitronsaft
1/2 ss fersk ingefær
1/2 ss hvitløkspasta
Bland alle ingrediensene godt og gni dem inn i kyllingen, dekk til og la stå i ca. 30-45 minutter. Skyll av rett før du skal legge dem i risvannet.
Risen og kyllingen:
1 ss smør
2 ss olivenolje
1 løk i terninger
1 ts revet fersk ingefær
1/4 ts nellik
1 ts kardemommepulver
1 ts spisskummen pulver
1/2 ts gurkemeiepulver
1 ts kanelpulver
1/2 ts sort pepper
1/2 ts hvit pepper
2 ts salt
2,5 dl hakkede tomater (fra boks)
10 minitomater, delt i 4
1 kopp revne gulrøtter
Noen tråder safran (valgfritt)
1 ltr. vann
5 dl basmatiris
Vask, skyll risen og bløtlegg den i ca. 20-30 minutter før koking.
Brun løk og revet ingefær i oljen, til løken har en gyllen farge. Tilsett de tørre krydderne, rør godt og stek i ca 2-3 minutter. Tilsett tomater fra boks, bland godt og tilsett tomater i terninger. La det koke i ca. 5 minutter.
Tilsett kyllingbitene, vann og gulrøtter, kok opp, reduser varmen, dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter. Ta ut kyllinglårene og legg dem over i en ildfast form. Sil vannet av risen og legg den over i kyllingkraften. La det koke under lokk til risen er mør.
Smør kyllingen med litt olje og sett formen med kyllingen i ovnen på 200 grader til den får gyllen, fin farge.
Løft kyllingen ut av formen, hell i risen og legg kyllingen på toppen. Pynt gjerne med friske urter og la hver enkelt gjest drysse over toppingen selv.
Topping:
Mandler i skiver
Rosiner
Pinjekjerner
Cashewnøtter
Pistasj
1 ss olje
Brun alt utenom rosiner i oljen, på middels varme. Rør jevnlig. Rør inn rosinene og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.