Kylling korma er en av de mildere rettene, som serveres i Afghanistan, Bangladesh, India og Pakistan og lett å like for både liten og stor. Vi legger ofte kyllingen i marinade kvelden før, så det går raskt å gjøre den ferdig når vi kommer fra jobben.
2 cm frisk ingefær
2 hvitløksfedd
1/4 ts tørka chiliflak
2 ts garam masala
50 g skåldede mandler
800 g kyllingfilet i terninger
200 g yoghurt
2 ss tomatpuré
6 knuste kardemommefrø
2 strimlede løk
1/2 dl nøytral olje
50 g smør
100 g yoghurt
Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chiliflak og mandler til en jevn masse i blenderen. Hell blandingen over i en stor bolle og tilsett kyllingfilet, yoghurt, tomatpuré og kardemommefrø. Bland godt og la det marinere i minimum 2 timer, men gjerne natten over.
Stek løk i nøytral olje og smør på medium varme til den er gyllen i ca 10 minutter, mens du rører ofte. Tilsett kyllingen og marinaden og kok det til kyllingen er gjennomkokt i ca. 15-20 minutter. Rør inn yoghurt, kok opp og server med kokt ris, nanbrød, raita, chutney og pappadums.
Pappadums lages som beskrevet på pakken (friteres i nøytral olje).
Chutneyen kan du lage selv, men det finnes mange gode varianter på glass også.
Du finner spennende og varierte matoppskrifter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.