Kylling Marbella med tomatcouscous er en spansk rett fra 80-tallet. Du kan servere den med ris eller pasta, men jeg synes den smaker aller best med tomatcouscous.
1 ss olivenolje
800 g kyllinglårfileter
6 fedd hvitløk, finhakket
1,5 dl svisker, halvert
1,5 dl grønne oliven, halvert
1 dl kapers
3 laurbærblad
1 ss tørket oregano
1 ss brunt sukker
1/2 ts nykvernet sort pepper
1 ts salt
2,5 dl kyllingkraft, ev. vann og fond
1 dl sherry
Stek kyllingen gyllenbrun på begge sider i olivenolje. Tilsett hvitløk og rør i ca. 1 minutt og krydre med brunt sukker, salt og pepper. Fordel svisker, oliven, kapers, laurbærblader og oregano jevnt rundt kyllingen. Hell på kyllingkraft og sherry, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk til kyllingen er gjennomstekt (15 – 20 minutter).
Flytt kyllingen over til et serveringsfat og kok sausen på høy varme til den er redusert og har tyknet litt, ca. 5 minutter. Hell sausen over kyllingen og server med nylaget tomatcouscous.
Tomatcouscous:
2 løk
4 ss olivenolje
4 porsjoner couscous
2 ss grønnsaksfond, ev. buljongterning
1 pk minitomater delt i 2
1 neve persille, finhakket
Fres løken i litt olje, tilsett tomatene og fres videre til tomatene faller sammen. Tilsett fond, couscous og vann og kok etter anvisning på pakken. Bland inn resten av ingrediensene og server.
Du finner flere spennende og velsmakende retter med kylling HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.