Kylling med couscous og salat serveres med en karri- og mangodressing og er inspirert av landene i Midtøsten.
Couscous:
2 små rødløk eller 4 sjalottløk, finhakket
4 porsjoner couscous
2 ss sjalottløkfond, ev. buljongterning eller annen fond
4 ss olivenolje
1 pose pinjekjerner
1 pose pistasjnøtter
Fres løken i litt olje, tilsett fond, couscous og vann og koke etter anvisning på pakken. Bland inn resten av ingrediensene og server.
Salat:
Salat etter eget ønske, finstrimlet
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 vårløk, finstrimlet
1 appelsin i terninger
1/2 paprika i strimler
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. sukkerertspirer
Legg alt i en bolle eller utover et fat, så det er enklere å se alle ingrediensene.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Kylling:
4-6 kyllingfileter, gjerne kyllinglårfilet
Olivenolje til å pensle med om du griller dem
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 ss smør
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i stekepanna i blanding av smør og olje, eller ta dem på grillen. Om du bruker steketermometer, skal temperaturen være 68-70 grader.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.