Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Denne retten kan også lages med ørret eller laks.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Couscoussalat:
2 porsjoner couscous
1 ss kyllingfond
2 ss olivenolje
1 pose sukkererter
1 vårløk, finstrimlet
Salat etter eget ønske, finstrimlet
1 rød paprika i strimler
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. reddik
Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter, vårløk, granateplekjerner og spirer.
Kyllingen:
4 kyllingfileter a 200 – 250 g ev. flere små
Olivenolje til å pensle med
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Pensle kyllingen med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek dem på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Skru ned varmen og stek videre, under lokk. på lav temperatur til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig. Om du bruker termometer, skal den ha en kjernetemperatur på 68 grader.
Om du heller vil ta kyllingbrystene i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 61 grader i 1 time. Brun den deretter raskt i litt smør i stekepannen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.