Kylling med karamelliserte gulrøtter og eplechutney serveres med en eplesaus og er lett å like for de aller fleste. Jeg har servert dem med hjemmelaget pommes noisettes, men du kan bruke andre potetvarianter også. Du finner inspirasjon og oppskrifter på mange spennende poteter her.
Kyllingen:
4 kylling lårfileter med skinn
4 fedd hvitløk
50 g smør, romtemperert
Salt og pepper
Rør sammen smør, hvitløk og krydder. Løsne skinnet fra en kant av kyllingen, dytt smørblandingen under skinnet og fordel det jevnt. Legg kyllingfiletene i en ildfast form som er smurt med olje eller smør og sett den midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 min.
Saus:
1 løk, finhakket
1 ss smør
2 dl eplejuice
2 dl fløte
1 laurbærblad
Stekekraft fra kyllingfiletene
2 ss kyllingfond
Salt og pepper
Fres løken i smør til den er blank. tilsett laurbærblad, fond, juice og fløte og la det koke til sausen tykner. Hell i kraften fra kyllingfiletene, kok opp og sil vekk løk og laurbær. Smak til med salt og pepper og server.
Eplechutney:
1 løk, finhakket
4 epler, skrelt og delt i små terninger
1/2 dl eplesidereddik
1 dl vann
1/2 dl sukker
Salt og pepper
Bland alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke til eplene er møre og eplechutneyen tykner. Kan serveres både lunken eller kald.
Karamelliserte minigulrøtter:
600 g minigulrøtter (f.eks. knaskegulrøtter), skrelt om nødvendig
6 ss olivenolje
6 ss brunt sukker
Legg gulrøttene i en ildfast form som er så stor at de ikke må ligge oppa hverandre. Dryss over olje og sukker og sett formen i ovnen rett under kyllingformen til gulrøttene er møre. Snu dem av og til, så de blir karamelliserte på alle sider.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.