Kylling med mango, papaya og ingefær er en rett som serveres i deler av karibia og Sør- og Mellomamerika. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. Denne oppskriften er passe til 6 personer.
1,6 kg kylling overlår uten bein, ev. bryst
1 sitron, kun saften
2 ss smør
1 glass Santa Maria Mango papaya salsa
2 stk løk rød eller gul, finhakket
1 rød chili
2 ts frisk ingefær revet
1 dl kyllingkraft, ev. vann og fond el. buljongterning
salt
pepper
2 bunter finstrimlet vårløk
1 stor potte finhakket koriander
1 poste cashewnøtter
2 lime
Bland sitron, salsa, salt og pepper og la kyllingen marinere i blandingen i minimum 2 timer, gjerne over natta.
Fres løk og chili i smør, tilsett ingefær og kraften og kok opp.
Grill eller stek overlårene til de har fått en fin og gyllen farge. Legg dem i en ildfast form og hell over kraft. Sett inn steketermometer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 45-50, til kjernetemperaturen er 68 grader.
Server kyllingen med sausen, ris og dryss på cashewnøtter, vårløk og koriander. Skvis litt limejuice over rett før du serverer kylling med mango, papaya og ingefær.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.