Kylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid en diskusjon om hvor sterk den skap være. Nå har vi kommet frem til en løsning alle kan leve med, og det er at hver enkelt kan drysse over så mye av chilien de ønsker. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 ss olje
1/2 ss ingefærpuré
1/2 ss finhakket hvitløk, eller puré fra tube
5-6 ss rød currypaste
400 ml kokosmelk
400 ml kokoskrem
600 g kyllingfilet, kuttet i terninger
kaffirlimeblader (helst fersk)
1 ss brunt sukker
2 ss fishsauce
1 neve finhakket thaibasilikum eller koriander, pluss litt til serveringen
1 rød chili, finstrimlet
ingefær i tommelstørrelse, skåret i fyrstikkstykker
kokt ris, til servering
Varm oljen i en stor kjele og fres ingefær og hvitløk i 2 minutter. Tilsett rød currypaste og fres et par minutter før du tilsetter kokosmelk og krem og la det småkoke til oljen stiger til overflaten. Legg i kylling og kaffirlime, og la det småkoke i 15 min eller til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett fishsauce og sukker, smak til – hvis du liker det litt saltere, tilsett mer fishsauce, hvis du liker det søtere, tilsett litt mer sukker. Tilsett thaibasilikum, rør rundt og fordel det i porsjonsboller. Dryss over chili, litt thaibasilikum og litt thaibasilikum. Server med ris.
Du finner masse spennende og velsmakende mat fra Thailand HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.